Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от valery_ Покажи съобщение
    Здравейте всички!

Решил съм и аз да се присъединя към Alfa Фамилията с една 159.
    Този уикенд мисля да ходя да видя тази кола : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...340&f1=details
    Изчетох темата но никъде не намерих конкретно какво е проблемно при този модел и какво да се гледа по внимателно?
    Някой има ли впечатления за тази кола? Някой да я е виждал на живо?
    Вчера видях колата. Много е запазена. Мисля да я купувам. Можете ли да ми препоръчате някой сервиз където да я закарам за финален оглед? За софия става въпрос_

Comment

• Днес по молба на колега от форума направих подробен оглед на една АР 159, от Русе:
      - http://www.cars.bg/u992546

Интериор:
      - дупка в копчето за стартиране...има нужда от ново
      - салона и тавана имат нужда от чистене
      - вратите имат нужда от смяна на плата и да се боядисат надраните управления за прозорците
      - багажника е мн мръсен
      - зад задните седалки, интериорните кори които седят в багажника имат някакъв проблем
      - нужда от пратапициране на волан/ топка скор. лост

Екстериор:
      - задна броня за боя
      - заден ляв калник за боя
      - предна броня за боя
      - лиспващи лайсна в бронята до халогена и лъскавата лайсна до фара
      - кората на мотора за боя, пребоядисвана ужасно
      - механизъм на предния капак има някакъв проблем
      - луфтове в предната броня
      Заден десен калник е пребоядисван и отвътре на прага на вратата има нужда да се боядиса като хората

Отрицателни:
      - свети чек за еърбег (видно не видях да е гърмял еарбег), трябва да се провери
      - свети, че е отворен багажника, а той е затворен
      - единия ключ за колата е в мн лошо състояние...изтъркан
      - при първо палене колата държи ниски обороти за няколко сек.
      - колата е на 200к км на табло. в обявата е на 120к км.
      - някоя ролка просвирва
      - съединител заминал...мн твърд педал и мн ниско отделя...мн къс ход има като цяло...на това мисля се дължи и леко по трудно влизане на 1 скорост.

Позитиви:
      - Нови зимни гуми
      - втори ключ като нов
      - наличие на код карта
      - колата върви много добре, според мен има чип. За 200кс двигателя е мн динамичен...
      - нищо не хлопа по ходова част

Като цяло колата си има проблеми...цената е мн ниска...но е била на мърляч. Задължително трябва да посети сервиз и комп. диагностика да се направи да не излязат скъпи ремонтите по еарбег, и ниските обороти на празен ход при първо палене. Няма следи от тежки катастрофи, но има някакъв филм с предната броня...личи си, че е сваляна и не е сложена добре...с оставени луфтове към калниците. Механизма на капака има проблем...трудно се отваря и не прибира капак добре.
      Това е като цяло...За вс интерсуващи се от тази обява!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Някой има ли преки впечатления от тези двете 159ки :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2hunyx

Първата (по-евтината), ако не се лъжа седи от бая време на обява... Втората (по-скъпата) я виждам сефте..
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Втората изглежда добре...само км са й мн по мое мнение. Авер ще ходи да гледа петък по долната..мога да го помоля да хвърли едно око...от една автокъща са!

Някой да каже за тази...един познат иска да я преглежда:
          - http://www.cars.bg/u1006025
          Съмнява ме как вс коли на тази автокъща са все на около 70 к км...
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Някой има ли преки впечатления от тези двете 159ки :

Първата (по-евтината), ако не се лъжа седи от бая време на обява... Втората (по-скъпата) я виждам сефте..
            Ходил съм в Юта-Кар Пловдив и мога да кажа че колите са им много добре избрани, за тази конкретно не знам, но преди време ходихме с друг колега от форума там и редовно продават Алфа Ромео - и в момента четири броя (не бягат като дявол от тамян )
            Last edited by KirilSol; d.m.y г., 21:11.
            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
            Lancia Ypsilon '02

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Някой има ли преки впечатления от тези двете 159ки :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...&sulink=2hunyx

Дигиталник да не си решил 159 кюмбе да взимаш бре?
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Сърцето иска, ума не дава Таа ще видим
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Пусни музиката силно...за да не си чуваш разума и се довери на сърцето си
                  sigpic

Comment

• Реално търся нещо що годе практично...Не ме интересува вървежа. Та за предпочитане е комби и 1.9 (по здрав, харчи по-малко и по-евтин за поддръжка). Задължително искам да има кожа, Тi изпълненията са с предимство

От друга страна гледах тия дни и няколко АУДИ-та А4 2.0 TDI S-line 2007 година и едно БМВ е90 320д 2007 година. Всичко разгледано е с кожа Като може би Аудито ми е по на сърце от БМВ-то (чисто визуално и интериорно).

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Колега и аз бях в подобна дилема като теб..... да ти кажа моето мнение - Аудито първо: Като визия и габарити супер обаче този мотор не бива хич по изчетенето по форумите. Ако ще е 2.0 трябва да е 170коня варианта и ако може Куатро.
                      Бмв-то е мъничко - аз съм 185 и 115кг и е влизането и излизането е проблемно, мотора е чуден и не страда от големи болежки освен турбо, сравнително евтин за подръжка ( събира повечко масло но за сметка на това е с верига, ) материалите в купето са под всякаква критика - всичко се бели, кожите освен ако не е Индивидуал са с много лошо качество, Много части втора употреба има. Остава Алфата - по горе си го казал за разума и сърцето- и товая ще е основното което ще ти наклони везните - иначе тя си излиза и най-евтина за подръжка. Няма да страдаш и от кражба на разни детайли които каското не покрива. И внимаваи - защото при мене надделя разума и Mury спря да ми говори
                      Last edited by daskaloff; d.m.y г., 14:28.

Comment

• Първоначално публикувано от daskaloff Покажи съобщение
                        Колега и аз бях в подобна дилема като теб..... да ти кажа моето мнение - Аудито първо: Като визия и габарити супер обаче този мотор не бива хич по изчетенето по форумите. Ако ще е 2.0 трябва да е 170коня варианта и ако може Куатро.
                        Бмв-то е мъничко - аз съм 185 и 115кг и е влизането и излизането е проблемно, мотора е чуден и не страда от големи болежки освен турбо, сравнително евтин за подръжка ( събира повечко масло но за сметка на това е с верига, ) материалите в купето са под всякаква критика - всичко се бели, кожите освен ако не е Индивидуал са с много лошо качество, Много части втора употреба има. Остава Алфата - по горе си го казал за разума и сърцето- и товая ще е основното което ще ти наклони везните - иначе тя си излиза и най-евтина за подръжка. Няма да страдаш и от кражба на разни детайли които каското не покрива. И внимаваи - защото при мене надделя разума и Mury спря да ми говори
                        Не е вярно не съм спирал да ти говоря,ако беше така нямаше да ти направя миналата седмица Пунтото-хахаххахахаха,майтап.Ти се отказа от 159/временно/ защото изтърва 1-2 добри екземпляра,мойта не я искаше щото нямала круиз контрол,но аз те виждам вече как продаваш БМВ-то и този път ще послушаш сърцето си
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• нем, просто ако се видя с повечко пари ще купя и една Брера за девойката ужким БМВ-то си е краста.... и наистина е хубав автомобил, като се абстрахираме символ на какво е в БГ
                          Last edited by daskaloff; d.m.y г., 15:14.

Comment

• Алфичката е по голяма и от БМВ ти и от Аудито.За мен комбито е само 159 и комбитата на Ауди друго няма.А 6 ми идва по големичка а, А 4 по малка та 159 ката ми дойде супер А6 имат хубави двигатели и много комфортен салон.
                            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

• Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
                              Алфичката е по голяма и от БМВ ти и от Аудито.За мен комбито е само 159 и комбитата на Ауди друго няма.А 6 ми идва по големичка а, А 4 по малка та 159 ката ми дойде супер А6 имат хубави двигатели и много комфортен салон.
                              И 3-те марки са еднакви като размери. Не може да се каже, че някоя била по-голяма, а друга по-малка.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• На 159 пък кое и е по-голямото??
                                Скудето ли?
                                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                                X